image
FMR
17. marts 2018 kl. 18:23
U10 skulle prøve kræfter med 8-mands fodbold

Her til formiddag havde B. Marienlyst inviteret til træningsstævne på deres kunstgræsbane. 5 hold havde meldt deres ankomst, så der var 4 kampe á 2x10 minutter til hvert hold.

Dagens modstandere var Næsby, Holluf Pile/Tornbjerg, Marienlyst & Fjordager, og på dagen var ØB udfordret på et par afbud, så der var kun 8 mand klar til dagens stævne. Det betød dog fuld spilletid til alle mand, og det er jo glædeligt, så måtte vi håbe på at der ikke kom nogen skader eller træthedstegn i løbet af kampene.

Til dagens kampe, havde jeg valgt, at dele kampene ind i halvlege, mest af hensyn til at kunne skifte ud, men da vi ikke havde nogen med, så holdt jeg fast i det princip, så vi skulle spille 8 halvlege á 10 minutter. Ny formation i hver halvleg, for at prøve spillerne af på andre positioner end de normalt spiller. Så set på halvlege så vinder vi 5, spiller 1 uafgjort og taber 2. Samlet så vinder vi 2 kampe og taber 2 kampe. Det er fint, for det er nyt for os, og forventningerne var ikke så store til dagens kampe. Mere for at se hvor langt vi er spillemæssigt, konditionsmæssigt og ikke mindst at få vedligeholdt det sociale som er mellem spillerne.

Kamp 1, mod Næsby, som lige havde lammetævet Marienlyst med 10-0, vidste vi at det ville blive svært. Tager vi de første 5 minutter væk, så vinder vi kampen 1-0. Men vi var slet ikke klar fra start som er så vigtigt. Allerede efter 1 minut snyder bolden Andreas og ryger i mål, og efterfølgende er der 2 hjørnespark hvor vi ikke var skarpe nok og Næsby er kyniske ved forreste stolpe. Så bagud 3-0 ved halvleg mod et stærkt hold, så startede vi forfra oppe i hovederne og indstillingen blev vendt til 2. halvleg. Et tungt pres fra vores side af gav pote efter 5 minutter hvor "Tordenfod" sparkede en kasse ind via overlæggeren. Så en mere end godkendt 2. halvleg hvor vi vinder 1-0, men taber 1-3.

Kamp 2, Mod HPTI, der ligesom os kun havde 8 spillere med, fortsatte de gode takter fra Næsby kampen. Et højt og tungt pres mod deres mål, og desværre ville bolden ikke ind over stregen, så 0-0 ved pausen. 2 omrokeringer i pausen, så vi kunne fortsætte vores presspil, og 5 minutter før tid, får HPTI deres første chance med en friløber mod mål, 3 mod 1, men heldigvis for os vælger de den forkerte løsning og sparker ved siden af målet. En forskrækkelse som lige vækkede holdet op igen, og 2 minutter senere, så havde Mikkel "Tordenfod" lusket sig med frem og fik pillet bolden fra en modstander i deres målfelt og kunne trille bolden i mål til en forløsende sejr på 1-0.

Kamp 3, mod BM, Rivalerne men også gode venner, da holdene kender hinanden fra skole bl.a. Men når man spiller kamp mod hinanden, så skal man smide hæmningerne. Det gjorde ØB ikke i dag, desværre. 2 dumme mål hvor vi ikke får losset bolden væk i situationer så bliver man straffet. Så bagud ved pausen, måtte vi starte forfra, så stor ros til drengene for den gejst og arbejdsindsats de leverede. Et mere aggressivt hold fik lidt af æren i behold igen, da vi vinder 1-0 i 2.halvleg på et smukt opspil i højresiden, hvor Lucka vinder bolden og spiller frem til Alexander der løber mod baglinjen og slår et perfekt indlæg ind til Oliver der med en berømt inderside fik scoret. Men vores pres gav ikke yderligere gevinst, så et ærgerligt nederlag på 1-2.

Kamp 4, mod Fjordager. Her fik holdet virkeligt vist det potentiale som de har i sig. Der var løb for hinanden, sideforskydninger, millimeter præcise afleveringer. Kort sagt, sådan som vi gerne vil spille gjorde vi i sidste kamp. Selvom der var risiko for træthed, så viste spillerne ikke tegn på det. De kværnede over Fjordager i begge halvlege og vinder 2 x 2-1, så samlet 4-2. Alexander fik vist sin målnæse og lavede 3 mål, mens Fatih fik knæ på et hjørnespark som listede sig ind bag keeperen via stolpen.

Alt i alt var det er godt stævne, hvor vi fik mange kilometer i benene. God gejst og fight fra alle mand. Dagens spiller var holdet hver især. Alle spillerne havde gode aktioner, hvor jeg vil fremhæve Lucka som løb 1 mand op 2 gange og fik presset vedkommen til at sparke forbi mål. Mikkel for hans arbejdsraseri på midtbanen, det var en sand fornøjelse at opleve, og at han krydre det med 2 mål er velfortjent. Oliver der er blevet bedre til sine defensive pligter, og tager mange løb på kanten. Aske som timer sine indgreb så godt, at han vinder 9 ud af 10 bolde. Xander for sit overblik og arbejdsraseri, der sætter sine medspillere godt op. Andreas som sidste skanse i 3 af kampene, viser at han er blevet en af ledertyperne på holdet, der dirigere sine medspillere. Fatih som løb, og løb og løb, tacklede og fightede for holdet. Alexander som viste at han er en all round spiller der kan spille alle pladser på banen.

Tak for opbakningen til forældrene, selvom det var bidende koldt, og derfor at fotografen ikke har taget nogle billeder af forløbet i dag.